Geef je relatie een nieuwe impuls, een APK, een onderhoudsbeurt, een nieuwe start, een opfrissing.

Een weekend intensief werken aan je relatie, door met elkaar aan de slag te gaan kan het verschil maken tussen blijven leven in een impasse, met twijfel rondlopen of dit doorbreken en weer nieuw elan en perspectief krijgen.

We willen je inzicht bieden door heel praktisch, oprecht en eerlijk naar je relatie te kijken, te reflecteren en te oefenen in communiceren.

Door onze ervaring met levensvraagstukken en door onze professionele aanpak en ervaring met relatietherapie en het oplossen van conflictsituaties, zijn we in staat binnen een beperkte tijd echtparen te helpen om op een meer bevredigende manier met elkaar samen te leven.

Er komen verschillende onderwerpen aan bod. Als rode draad:

  • Verbaal en non-verbaal communiceren. Hoe reageer je op elkaar.
  • Hoe herken je eigen valkuilen en die van de ander en hoe voorkom je ze, of hoe demp je deze valkuilen.
  • Positieve waardering ontdekken en uitspreken.
  • Leven in je lijf. Kom in beweging met en naar elkaar.
  • Creatieve uiting van je relatie (boetseren / tekenen).
  • Herontdek elkaar.

Ieder onderwerp wordt kort ingeleid en er wordt ruimschoots de gelegenheid gegeven voor reflectie en verwerking. We bieden geen standaard programma, maar stemmen af op en sluiten aan bij de behoefte die er bestaat. Inzicht en ervaring zijn voor ons belangrijker om groei en verandering te realiseren dan het overbrengen van veel kennis. Onze aanpak kan confronterend zijn. Ons uitgangspunt is dat we daar waar nodig liefdevol frustreren om situaties duidelijk te maken.

We zijn overtuigd christen en handelen vanuit de visie dat ieder mens door God gewild is. Liefde voor de mens, waardering en respect zijn voor ons uitgangspunten om met onze medemens om te gaan.

In Nieuw Roden (Noord West Drenthe) hebben we een mooie locatie. Een compleet luxe ingericht bijgebouw met sauna en eigen terras zorgen voor een prima onderkomen en staat in het weekend tot de beschikking van onze gasten. In onze besloten tuin, grenzend aan de weilanden, is het heerlijk ontspannen. De omgeving leent zich voor prachtige (meditatieve) wandelingen op en rond het Steenbergerveld. De complete verzorging is afgestemd op de behoefte van onze gasten.

Het programma is intensief en duurt van vrijdagavond tot zondag 15.30 uur.