In Nieuw Roden is een erkend psychosociaal therapeut gevestigd (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) en Registertherapeut (RBZC)

Als je vastloopt in je leven is het fijn dat je meer inzicht krijgt in deze situatie. Acceptatie en rust zijn dan belangrijk. Weer vrij en opgeruimder verder kunnen op belangrijke levensgebieden zoals werk, relatie en vriendschappen. Vaak wordt dan voorgesteld om naar een psycholoog te gaan. In de reguliere gezondheidszorg bestaan lange wachttijden en worden vaak protocollen gevolgd tijdens de behandeling. Je kunt ook ondersteuning en inzichten krijgen van een psychosociaal therapeut. Ik ben psychosociaal therapeut en gevestigd in Nieuw Roden op de grens van Drenthe, Groningen en Friesland.

Wat doet een psychosociaal therapeut?

Belangrijk is dat je onder begeleiding op zoek gaat naar de persoonlijke achtergronden die er voor hebben gezorgd dat je vast bent gelopen. Je kijkt er altijd naar vanuit het hier en nu en formuleert het doel van de begeleiding. Bewustwording van wat er echt aan de hand is creĆ«ert nieuwe mogelijkheden. Er zijn situaties waar je geen invloed op hebt en die er mogelijk voor hebben gezorgd dat je daardoor ontspoord bent. Verantwoordelijkheid leren nemen voor de situatie waar je wel invloed op hebt, maakt dat je je doel weer kunt bereiken. Loslaten en vastpakken. Lees ook “psychosociale therapie” in het menu.

Vergoeding door je zorgverzekeraar of werkgever?

Voor begeleiding door een tweedelijns psycholoog of psychotherapeut heb je een verwijzing nodig. Bovendien betaal je de eerste rekeningen vanuit je eigen risico. Voor begeleiding door een psychosociaal therapeut is dat niet noodzakelijk. Je kunt rechtstreeks een afspraak maken. Bovendien wordt psychosociale therapie vaak gedeeltelijk vergoed, vanuit je aanvullende zorgverzekering. Lees ook “tarieven en vergoedingen” in het menu. Werkgevers willen graag dat jouw afwezigheid zo kort mogelijk is en zijn vaak bereid (een deel van) de kosten te betalen.